Foodpairing met bier

Foodpairing met bier is een unieke en smaakvolle ervaring die de smaak van zowel het bier als het eten kan verbeteren. Tijdens een bierproeverij is het gebruikelijk om verschillende bierstijlen te combineren met specifieke gerechten om de beste smaken in beide naar boven te halen. Populaire foodpairings met bier zijn onder andere kaas, vis en schaal- en schelpdieren, gegrild vlees, pittige gerechten, desserts (chocolade, fruittaarten) en Indische en Mexicaanse gerechten. Proeven en experimenteren met verschillende combinaties kan leiden tot nieuwe en verrassende smaakbelevingen.

foodpairing met bier
Foodpairing ervaren in uw vereniging.

Een foodpairingsessie met bier kan georganiseerd worden voor uw vereniging, sportclub of bedrijf ter plaatse.  Tijdens de degustaties proeven we 5 of 6 bieren met bijhorende hapjes. Ik breng u het verhaal over de foodpairing met bier, hoe het werkt. Verder geef ik tips hoe u erzelf mee aan de slag kan gaan. Leuke anekdotes en interessante weetjes zijn altijd van de partij.  We gaan samen de bieren en de foodpairing proeven. Daarnaast leg ik uit hoe we bieren proeven met al onze zintuigen.  De proeverij wordt begeleid via een powerpoint presentatie.  De bierproeverijen zijn altijd op maat.

Foodpairing met bier:

Er zijn verschillende thema’s mogelijk voor een bierdegustatie:
– Bier en chocolade
– Bier en kaas (want bier past veel beter dan wijn)
– Foodpairing met bier workshop

Wenst u op de hoogte gebracht te worden van gidsbeurten te Brugge of bierdegustaties.

Meldt u hier aan voor het onvangen van onze nieuwsbrief: